Wereldstekkers voor tijdens het reizen

Of je nu een wereldreiziger bent of af en toe naar het buitenland gaat, een essentieel Tech item dat je niet mag vergeten is een wereldstekker. Deze handige apparaten stellen je in staat om elektronische apparaten op te laden en te gebruiken in verschillende landen over de hele wereld, zonder gedoe met verschillende stopcontacten en stekkers. In deze blog gaan we dieper in op wereldstekkers, hun functies, en waarom ze een onmisbaar accessoire zijn voor elke reiziger.

12/10/2023
reizen met wereldstekkers
Share

Wat zijn wereldstekkers?

Een wereldstekker, ook wel bekend als een reisstekker, is een compact apparaat dat het mogelijk maakt om elektronische apparaten op te laden en aan te sluiten op verschillende stopcontacten over de hele wereld. Ze zijn ontworpen met verschillende stekkerconfiguraties om te voldoen aan de elektrische standaarden van verschillende landen en regio’s, waardoor je elektronica veilig kunt gebruiken, waar je ook bent.

Waarom heb je een Wereldstekker nodig?

Het hebben van een wereldstekker is essentieel voor reizigers om verschillende redenen:

  • Compatibiliteit: Wereldstekkers zijn ontworpen om te werken met verschillende soorten stopcontacten en stekkers, waardoor je elektronische apparaten kunt gebruiken in vrijwel elk land ter wereld.
  • Veiligheid: Door een wereldstekker te gebruiken, voorkom je het risico op beschadiging van je elektronica door het gebruik van onjuiste spanningen of stekkertypes.
  • Gemak: Met een wereldstekker hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van de juiste adapter of het zoeken naar specifieke stopcontacten wanneer je op reis bent. Je kunt je elektronica gewoon aansluiten en opladen, waar je ook bent.

Hoe kies je de juiste Wereldstekker?

Bij het kiezen van een wereldstekker zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

  1. Stekkertype: Controleer welke stekkertype(s) worden gebruikt in het land of de landen die je gaat bezoeken, en kies een wereldstekker die compatibel is met die stekkers.
  2. Spanningscompatibiliteit: Let op de spanning van het land waar je naartoe gaat. Sommige landen gebruiken een andere spanning dan wat je elektronica ondersteunt. Zorg ervoor dat de wereldstekker die je kiest geschikt is voor de spanning van het land waar je naartoe gaat.
    Extra functies: Sommige wereldstekkers hebben extra functies, zoals USB-poorten, ingebouwde zekeringen, of universele compatibiliteit met een breed scala aan stekkertypes. Overweeg deze extra functies afhankelijk van je behoeften en voorkeuren.

Tips voor het gebruik van Wereldstekkers

Hier zijn een paar handige tips voor het gebruik van een wereldstekker tijdens je reizen:

  • Controleer de compatibiliteit: Zorg ervoor dat de wereldstekker compatibel is met de stopcontacten en stekkers van het land waar je naartoe gaat.
  • Wees voorzichtig met de spanning: Controleer de spanning van je elektronica en zorg ervoor dat deze overeenkomt met de spanning van het land waar je naartoe gaat. Gebruik indien nodig een spanningsomvormer.
  • Neem reserve mee: Neem indien mogelijk een reserve wereldstekker mee, voor het geval dat er iets misgaat of je er een verliest tijdens je reis.

Wereldstekkers van RollingSquare

Een wereldstekker is dé must-have voor op reis. Ga jij op reis en maak je je zorgen hoe je in godsnaam je smartphone, tablet, powerbank, smartwatch en ga zo maar door op moet laden?! RollingSQUARE heeft de oplossing als het gaat om een ultra compacte wereldstekker voor on-the-go met een USB én USB-C aansluiting.

De pluspunten van de wereldstekker van RollingSquare zijn talrijk. Wereldwijd te gebruiken, compact & minimaal design, Quick Charge en Power Delivery, 1x USB-A, 1x USB-C – dit maakt het een onmisbaar accessoire voor op reis. Uniek aan deze wereldstekker van Rollingsquare is de compactheid en toch de mogelijkheid om de stekker te gebruiken op alle plekken in de wereld, met een uitklapbare stekker is deze multifunctioneel en heb je dus altijd de juiste connector. Met genoeg USB(-C) poorten, 1x USB-A en 1x een USB-C, voorzien van Quick Charge en Power Delivery, kun je razendsnel opladen met zowel Apple als Android apparaten, zodat je snel weer op pad kunt om de wereld te verkennen samen met FerryGut.

Stroomvoorziening Wereldwijd: Een Gids voor Wereldreizigers

Noord-Amerika
In Noord-Amerika, met name in de Verenigde Staten en Canada, worden stopcontacten gebruikt met twee platte rechthoekige pinnen. Deze hebben meestal een spanning van 120 volt en een frequentie van 60 Hertz. Je hebt een stekker nodig die compatibel is met deze platte stekkers.

Zuid-Amerika
In veel landen in Zuid-Amerika, zoals Brazilië, Argentinië en Chili, worden stopcontacten gebruikt met twee ronde pinnen. De spanning kan variëren, maar het is vaak 220 volt met een frequentie van 60 Hertz. Een stekker met ronde pinnen is nodig voor deze regio.

Europa
In Europa worden meestal stopcontacten gebruikt met twee ronde pinnen. De spanning varieert van land tot land, maar het is meestal 220-240 volt met een frequentie van 50 Hertz. Een stekker met twee ronde pinnen is vereist voor de meeste Europese landen.

Verenigd Koninkrijk
In het Verenigd Koninkrijk worden drie-pins stopcontacten gebruikt, ook wel bekend als ‘type G’-stekkers. De spanning is meestal 230 volt met een frequentie van 50 Hertz. Een stekker met drie pinnen is nodig voor het VK.

Azië
In Azië kunnen de stekkertypes en spanningen variëren afhankelijk van het land. Sommige landen gebruiken twee platte pinnen zoals in Noord-Amerika, terwijl andere landen ronde pinnen of zelfs unieke stekkertypes hebben. De spanning varieert ook, maar het is meestal rond de 220-240 volt met een frequentie van 50 Hertz.

Afrika
Net als in Azië kunnen stekkertypes en spanningen in Afrika variëren van land tot land. Sommige landen gebruiken stekkers met twee ronde pinnen, terwijl andere geaarde stekkers met drie pinnen hebben. De spanning varieert ook, maar het is meestal rond de 220-240 volt met een frequentie van 50 Hertz.

Met een wereldstekker van Rollingsquare ben je voorbereid op al deze verschillende stroomvoorzieningen, zodat je je elektronische apparaten overal ter wereld kunt gebruiken en opladen zonder gedoe met verschillende stekkers en adapters.

kaart met waar je welke stopcontacten hebt in de wereld
Conclusie

Een wereldstekker is een onmisbaar accessoire voor elke reiziger die elektronica gebruikt tijdens zijn avonturen over de hele wereld. Met de juiste wereldstekker kun je je elektronica veilig en gemakkelijk gebruiken, waar je ook bent. Zorg ervoor dat je de juiste wereldstekker kiest op basis van de stekkertypes en spanningsvereisten van de landen die je gaat bezoeken, en geniet van een stressvrije reis zonder grenzen.

Gratis verzending vanaf € 19,-
Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
Kies zelf tussen DHL, PostNL of DPD
Bezorging bij afhaalpunt ook mogelijk

FerryGut plant iedere week een boom!

We verzenden jaarlijks een hoop pakketjes, dit proberen wij zo milieu bewust te doen. Denk hierbij aan eco-vriendelijke verpakking, opnieuw gebruiken van verpakkingsmateriaal, en duurzamere verzendopties te gebruiken. Daarnaast werkt FerryGut samen met Trees for All waarbij namens FerryGut.com iedere week een boom gepland wordt ter compensatie van jouw pakketje!

Menu
Winkelwagen
Mijn FerryGut
Nog geen account?