Duurzaamheid

Iedere week planten wij een boom ter compensatie van alle verzonden pakketjes!

Wij versturen dagelijks meerdere pakketjes, deze worden veelal verzonden in kartonnen dozen wat impact heeft op het milieu. Door bomen te planten willen we de impact op het milieu hiermee minimaliseren.

trees for all duurzaamheid ferrygut

Een duurzame webwinkel

De webshop FerryGut.com verstuurd jaarlijks heel wat pakketjes. Deze pakketjes worden verpakt in dozen en worden door verschillende vervoerders verzonden naar jou als eindconsument. Wij proberen op verschillende manieren onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Gelukkig zijn wij niet de enige wie dit doen, zo proberen de fabrikanten zo efficient en zuinig mogelijk te produceren en doen de vervoerders er ook zoveel mogelijk aan om ritten te combineren en bijvoorbeeld met elektrische busjes pakketten af te leveren in plaats van vervuilende dieselbusjes.

Focus op de natuur

Iedere week een boom

Ter compensatie planten wij iedere week een boom.

Duurzame verpakkingen

Enkele producten welke wij verkopen zijn verpakt in een duurzame verpakking.

Retouren en defecten

Retouren en defecten zoeken wij uit en proberen wij weer als nieuw te maken.

Recyclen en

Defecten gebruiken wij als reserve onderdelen of recyclen we.

Eco-vriendelijke verpakkingen

Het merendeel van ons assortiment is verpakt in eco vriendelijke verpakkingen. Maar wat houd dit precies in?

Onze eco vriendelijke verpakkingen bevatten gerecycled karton en papier. Dit papier en karton is dus al eens gebruikt. Ondanks het hergebruik zijn de verpakkingen even sterk als normaal karton en papier. Dus geen zorgen over defecte verpakkingen!

Wat doen wij met retouren en defecten?

Webwinkels hebben natuurlijk te maken met retouren en defecten. Wij proberen dit op een zo’n verantwoord mogelijke manier op te lossen.

  • Retouren komen bij ons fulfilment centrum binnen waarbij wij de retouren controleren en verwerken. De klant word terug betaald zodra alles in orde is maar voor ons begint dan pas het werk. Zodra de retour ontvangen is controleren we of alles compleet is en of het product nog verkoopbaar is. We maken het product zoals nieuw, eventueel vervangen we onderdelen en vervolgens worden de producten verpakt in nieuwe verpakking. De oude verpakking en onderdelen worden gerecycled of gebruikt als reserve onderdelen.
  1. Helaas hebben we soms ook te maken met een defect, deze terug sturen naar de fabriek of leverancier is enorm milieu vervuilend, wat wij in de meeste gevallen proberen te doen is door middel van foto en video materiaal te kijken wat het defect is en het zo op te lossen waarbij wij alleen een onderdeel hoeven toe te sturen in plaats van een product eerst terug te halen, te repareren en terug te sturen. Zo belasten we het milieu minimaal!

Wij planten onze bomen onder andere in Nederland, door een boom per week te planten staan er aan het eind van ieder jaar toch weer zo’n 52

FerryGut plant iedere week een boom!

We verzenden jaarlijks een hoop pakketjes, dit proberen wij zo milieu bewust te doen. Denk hierbij aan eco-vriendelijke verpakking, opnieuw gebruiken van verpakkingsmateriaal, en duurzamere verzendopties te gebruiken. Daarnaast werkt FerryGut samen met Trees for All waarbij namens FerryGut.com iedere week een boom gepland wordt ter compensatie van jouw pakketje!

Menu
Winkelwagen
Mijn FerryGut
Nog geen account?