Onze tips voor de beste veiligheidshekken voor je trap

Wil je je huis veilig maken voor je (toekomstige) kleintje, zodat die zonder dat jij je zorgen hoeft te maken door het huis kan kruipen en lopen? En heb je een trappengat? Dan is een veiligheidshek voor je trap zeker aan te raden. Met een veiligheidshek voor je trap zorg je ervoor dat je kind niet zomaar de trap gaat beklimmen, of nog erger, van de trap valt. Een stevig en veilig traphek is essentieel om je huis veiliger te maken voor je kleintje.

In deze blog gaan we je meer vertellen over veiligheidshekken voor je trap, het belang hiervan en welke verschillende soorten je op de markt kunt vinden. Ook geven we je tips mee over het installeren van een traphek en vertellen we je meer over de voordelen hiervan. Na het lezen van deze blog ben jij een expert op het gebied van veiligheidshekken voor je trap en kan je kindje zorgeloos rondlopen en -kruipen.

noma veiligheidstraphek
Share

Wat zijn traphekken?

Een traphek is een veiligheidsmaatregel en een vorm van barrière die wordt gebruikt om te voorkomen dat kinderen (of huisdieren) de trap op- of afgaan terwijl dat nog niet helemaal veilig is. Een traphek is een stevig hekwerk dat aan de boven- of onderkant van de trap wordt bevestigd om een barrière te vormen, zodat je kleintje hier niet door kan. Zo voorkom je dat je baby of kind naar boven probeert te komen of van de trap naar beneden wilt en valt. Traphekken kunnen ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een open haard of kamer met gevaarlijke spullen af te schermen.

Traphekjes zijn er in verschillende materialen, zoals hout en metaal. Daarnaast zijn ze er ook in verschillende stijlen, zoals drukhekken die tussen muren worden geklemd of vaste hekken die aan de muur worden geschroefd. Het belangrijkste doel van een traphek is om ongelukken te voorkomen door de toegang tot de trap te beperken, vooral voor je kleintje dat nog niet veilig kan traplopen.

Waarom is een goed veiligheidshek voor je trap belangrijk?

Wat is het belang van een goed veiligheidshek en waarom is het belangrijk om deze in huis te halen? Ten eerste zorgt een goede traphek ervoor dat je huis nog veiliger wordt voor je kleintje. Met een veiligheidshek voor je trap weet je namelijk zeker dat je kindje niet zomaar de trap op of af kan lopen en risico loopt om te vallen. Dat zorgt ten tweede ook voor wat minder zorgen voor jezelf, want je hoeft je geen zorgen te maken dat je kindje van de trap valt. Wil je je huis zo veilig mogelijk maken voor je kleintje, dan is een goed veiligheidshek voor je trap hier een belangrijk onderdeel van en een van de effectiefste manieren om je kleintje te beschermen tegen gevaar.

Zo check je de veiligheid van het traphek

Traphekken zijn er in allerlei maten, materialen en vormen. Welke je ook kiest, het is wel belangrijk dat het een veilig traphek is. Iedere situatie is anders, dus ook elk traphek is anders, maar het is wel belangrijk om bij het zoeken naar en kopen van een traphek altijd even te checken of deze een veiligheidscertificaat heeft en is getest door veiligheidsinstanties. Een traphek lijkt simpel, maar een kleine fout kan al grote gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan hoe ver of dicht de spijlen op elkaar staan en of de spijlen wel stevig genoeg zijn.

Door voor een traphek met geldig veiligheidscertificaat te gaan, weet je zeker dat je een veilig traphek in huis haalt. Daarnaast is montage van het traphek natuurlijk ook belangrijk, eigenlijk net zo belangrijk. Bij een onjuiste montage kan het traphek namelijk alsnog onveilig worden, bijvoorbeeld als

gemonteerd. Later in deze blog geven we je tips en stappen voor het juist installeren van een veiligheidstraphek, zodat je zeker weet dat het traphek helemaal goed vastzit en er niks met je kleintje kan gebeuren.

Verschillende soorten veiligheidshekken voor je trap

Als je op zoek gaat naar een veiligheidshek voor je trap, dan zul je al snel merken dat er veel verschillende soorten traphekken zijn. Ten eerste zijn er natuurlijk traphekken in allerlei breedtes, lengtes en hoogtes. Afhankelijk van je eigen situatie, waar je het traphek wilt plaatsen en hoe groot je kind is kun je de perfecte afmetingen kiezen.

Hieronder nemen we je mee langs de verschillende traphekken van Noma, volgens ons de beste op de markt en daarnaast natuurlijk ook compleet veilig en gecertificeerd. Noma heeft een breed assortiment met allerlei soorten traphekken en keuze uit veel afmetingen. Er zal dus iets voor elke situatie tussen zitten. Dat maakt het zoeken naar een veilig en stevig traphek weer makkelijker.

Bevestiging

Klemhekken

Het eerste Noma traphek dat we aan je voor willen leggen is het klemhek. Klemhekken zijn erg eenvoudig te installeren en kunnen op veel plekken worden gebruikt. Hierdoor zijn klemhekken een populaire keuze onder de Noma traphekken. Klemhekken klem je tussen twee oppervlaktes. Hier is geen boren voor nodig. Bijvoorbeeld ideaal als je niet zo handig bent, snel en eenvoudig een hek wilt installeren of een huis of kamer huurt waarbij er niet in de muren geboord mag worden.

Traphekken met schroefbevestiging

Naast klemhekken heb je natuurlijk ook veiligheidstraphekken met schroefbevestiging. Ook Noma heeft verschillende traphekken met schroefbevestiging in hun assortiment. Traphekken met schroefbevestiging schroef je eenvoudig tussen twee oppervlaktes, waardoor het traphek stevig staat en goed blijft zitten. Dit soort traphekken bieden een stevige barrière en zijn daarnaast ideaal voor langdurig gebruik. Noma traphekken met schroefbevestiging zijn stevig, veilig en duurzaam.

Soorten hekken

Spijlenhekken

Spijlenhekken zijn veiligheidshekken met spijlen voor je trap. Hekken met spijlen, die je in verschillende materialen kan vinden in het assortiment van Noma traphekken, zijn de populairste keuze onder traphekken voor de veiligheid van je kleintje. Spijlenhekken zijn namelijk niet alleen veilig, maar sluiten je trap niet geheel af en houden het nog redelijk open. Je kindje zal er niet doorheen kunnen, maar je kunt alsnog op de trap kijken. Belangrijk bij spijlen is om goed te checken of ze niet te ver uit elkaar staan, om te voorkomen dat je kindje er alsnog door kan slippen.

Panelenhekken

Naast spijlenhekken heeft Noma ook nog panelenhekken in zijn assortiment. Panelenhekken zijn veiligheidshekken die meerdere panelen hebben en daardoor in verschillende vormen kunnen worden geplaatst. Niet alleen ideaal om je trap een veiligere plek te maken, maar ook perfect voor bij de open haard of het afschermen van andere gevaarlijke plekken in je huis. Noma panelenhekken zijn flexibel, stevig, veilig en sluiten een plek compleet af.

Uitschuifbare veiligheidshekken

Naast hekken met spijlen en panelen zijn uitschuifbare traphekken ook een populaire en veilige keuze om je trap mee af te schermen. Traphekken die uitschuifbaar zijn, zijn onder

andere handig voor brede openingen of plekken waar je soms het hek in of juist uit wil schuiven. Uitschuifbare traphekken kunnen op een makkelijke manier worden uitgetrokken en vergrendeld op verschillende breedtes. Hierdoor zijn dit soort traphekken niet alleen veilig en handig, maar ook nog eens flexibel. Ook Noma heeft een ruim assortiment aan uitschuifbare traphekken van verschillende materialen.

Verschillende materialen

Naast verschillende soorten zijn veiligheidshekken voor je trap ook in verschillende materialen verkrijgbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar het assortiment van Noma. Hier vind je traphekken van metaal en hout. Laten we samen eens kijken naar de voordelen van beide materialen, te beginnen met metaal.

Metalen traphekken

· Veiligheid: Metalen traphekken zorgen voor een stevige en duidelijke barrière en zijn goed bestand tegen een stootje

· Duurzaamheid: Metalen traphekken gaan erg lang mee en zijn bestand tegen slijtage

· Onderhoudsvriendelijk: Metalen traphekken hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig en zijn makkelijk schoon te maken en houden

· Uiterlijk: Metalen traphekken hebben een modern en strak uiterlijk en zijn vaak verkrijgbaar in meerdere kleuren

Veiligheidstraphek van hout

· Veiligheid: Natuurlijk zijn houten traphekken ook heel veilig. Ook traphekken van hout zorgen voor een stevige en duidelijke barrière en zijn bestand tegen een stootje

· Uiterlijk: Een traphek van hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling die past binnen veel soorten interieur. Daarnaast zijn traphekken van hout vaak verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en -kleuren

· Op maat gemaakt: Houten traphekken kunnen makkelijk op maat worden gemaakt of aangepast worden aan specifieke afmetingen of ontwerpen

Hoe kies je het juiste traphek?

Bij het kiezen van het juiste traphek kom je nog voor veel keuzes te staan. Voordat je op zoek gaat naar een traphek is het daarom aan te raden om op een rijtje te zetten waar je naar op zoek bent. Schrijf bijvoorbeeld op welke afmetingen je nodig hebt, of je een bepaalde kleur of materiaal zoekt, of je graag een klemhek wilt of juist een traphek met schroefbevestiging, wat voor soort hek je het liefste hebt et cetera. Door voor jezelf na te gaan wat je zoekt en wat het beste bij je situatie en huis past, kun je gerichter gaan winkelen voor een veilig en stevig traphek. Belangrijk is wel: check altijd goed of een traphek aan de veiligheidsnormen voldoet.

De voordelen van veiligheidstraphekken

Veiligheidshekken voor je trap bieden verschillende voordelen:

  1. Een veiliger huis voor je kinderen (en eventueel huisdieren): het belangrijkste voordeel van een veiligheidshek voor je trap is natuurlijk het veiliger maken van je huis voor je kinderen en eventueel huisdieren
  2. Gemoedsrust: als je een traphek hebt, dan weet je zeker dat je kind niet zomaar op de trap komt en kun je gerust zijn wetende dat je kinderen niet zomaar de trap op kunnen en er vanaf kunnen vallen
  3. Flexibiliteit: traphekken zijn naast veilig ook erg flexibel, de meeste traphekken kun je als ouder namelijk gewoon openen en sluiten en daarnaast kun je er veel verschillende gebieden mee afschermen.
  4. Veel keuze: ga je voor een veiligheidshek voor je trap, dan is er een ruime keuze aan traphekken. Kijk bijvoorbeeld eens alleen naar de Noma traphekken: in hun ruime assortiment heb je al een traphek voor elke situatie, voorkeur en afmeting

Stappenplan voor het juist installeren van een veiligheidstraphek

Wil je dat een traphek echt voor meer veiligheid in huis zorgt, dan is het belangrijk dat je het traphek goed installeert. We geven je graag een stappenplan mee:

· Stap 1: meet de ruimte waar het traphek komt nauwkeurig op, zodat je precies weet welke afmetingen je nodig hebt

· Stap 2: kies het juiste type traphek voor je situatie, behoeften en structuur van de trap

· Stap 3: erg belangrijk, volg altijd de instructies van de fabrikant, lees zorgvuldig de instructies voor installatie door en volg deze nauwkeurig op

· Stap 4: installeer het traphekje en check daarna eerst de stabiliteit, zorg dat het veiligheidshekje stevig en stabiel staat, schud bijvoorbeeld een paar keer om te checken of er geen beweging in zit

· Stap 5: stel het hek in op de juiste hoogte, niet te laag en niet te hoog, zodat je zeker weet dat je kind er niet onderdoor of overheen kan klimmen

· Stap 6: controleer of je de vergrendeling juist hebt geïnstalleerd, zodat jij deze wel kan openen, maar je kind niet

· Stap 7: een stap die je regelmatig moet herhalen, namelijk het onderhouden van het traphekje, controleer regelmatig of het traphek nog stevig staat en nog goed functioneert en repareer eventuele beschadigingen of losse onderdelen

Bestel nu een veiligheidstraphek voor een nog veiliger huis

Investeren in een goed veiligheidshek voor je trap zal je huis nog veiliger maken voor je kleintje, maar ook meer gemoedsrust bieden voor jezelf. Of je nu op zoek bent naar een van de Noma traphekken of juist voor een ander merk zoals Munchkin gaat, het makkelijkste is om een veiligheidstrap online te bestellen. Hier kun je namelijk makkelijk je voorkeuren instellen en zo bij de perfecte traphek voor jou uitkomen. Waar wacht je nog op: maak je huis effectief veiliger met een traphek voor je (toekomstige) kleintje!

Gratis verzending vanaf € 19,-
Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
Kies zelf tussen DHL, PostNL of DPD
Bezorging bij afhaalpunt ook mogelijk

FerryGut plant iedere week een boom!

We verzenden jaarlijks een hoop pakketjes, dit proberen wij zo milieu bewust te doen. Denk hierbij aan eco-vriendelijke verpakking, opnieuw gebruiken van verpakkingsmateriaal, en duurzamere verzendopties te gebruiken. Daarnaast werkt FerryGut samen met Trees for All waarbij namens FerryGut.com iedere week een boom gepland wordt ter compensatie van jouw pakketje!

Menu
Winkelwagen
Mijn FerryGut
Nog geen account?